Poliţia bulgară a confiscat 4 milioane de dolari şi 3,6 milioane de euro falsificaţi la o universitate din Sofia

Poliţia bulgară
a confiscat 4 milioane de dolari şi 3,6 milioane de euro falsificaţi la o
universitate din Sofia

Suspecţii au imprimat bancnotele false după orele de lucru şi în timpul sărbătorilor legale şi a vacanţei universitare.

Poliţia bulgară a confiscat mii de bancnote falsificate la o calitate superioară într-un birou de imprimare al unei universităţi din capitala Sofia, au anunţat marţi autorităţile din această ţară, potrivit Euronews.

Ştiri pe aceeaşi temă

În cadrul unei operaţiuni comune cu Serviciul Secret al Statelor Unite, poliţia bulgară a reţinut doi angajaţi ai universităţii, un bărbat în vârstă de 48 de ani şi o femeie de 54 de ani şi au confiscat o imprimantă şi echipament folosit de falsificatori, precum şi cantităţi mari de euro şi dolari falşi, în valoare de 4 milioane de dolari, respectiv 3,6 milioane de euro.

"Valoarea valutei confiscate este impresionantă. Dovezile materiale arată o activitate infracţională serioasă", a declarat Georghi Hadzhiev, şeful poliţiei din Sofia.

Poliţia crede că suspecţii arestaţi fac parte dintr-o reţea amplă care falsifică dolari care sunt apoi trimişi în vestul Ucrainei şi euro pentru Europa de Vest.

Descoperirea "sugerează o activitate infracţională la scară largă", afirmă Lubomir Yanev, directorul direcţiei pentru combaterea crimei organizate.

Cei doi suspecţi, au imprimat bancnotele false după orele de lucru şi în timpul sărbătorilor legale şi a vacanţei universitare.

Aceştia au primit 10% din valoarea bancnotelor produse care la o primă vedere par "de calitate relativ bună", potrivit lui Yanev. Cei doi nu au antecedente penale.

Poliţia din Sofia a afirmat că nu are dovezi că oficialii universităţii ar fi avut cunoştinţă de operaţiunea de falsificare din cadrul instituţiei de învăţământ superior.

Potrivit procurorilor bulgari aceasta este una dintre cele mai mari capturi de bancnote false realizate vreodată în această ţară.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările