VIDEO Pilot mort într-un accident aviatic la un miting în Spania

Avion prăbuşit în Spania. Incidentul a avut loc în timpul unui miting aviatic

Un avion istoric cu reacţie s-a prăbuşit într-un hangar şi a explodat duminicã în timpul unui miting aviatic în Spania, la sud-vest de Madrid, rănindu-l grav pe pilot care, mai târziu, a decedat la spital.

Ştiri pe aceeaşi temă

Un purtător de cuvânt al Ministerului spaniol al Apărării a declarat că pilotul, pe nume Ladislao Tejedor Romero, în vârstă de 35 de ani, un pilot cu experienţă în avioane, a murit din cauza rănilor în unitatea de arsuri grave a spitalului Getafe, informează Agerpres.
                   
Aproximativ 3.000 de persoane se aflau pe aerodromul Cuatro Vientos urmărind mitingul aviatic cu acrobaţii aeriene şi avioane de epocă când aparatul, unul dintre primele avioane cu reacţie fabricate în Spania, s-a prăbuşit, ridicând în aer o imensă minge de foc şi fum negru gros.
                   
Avionul, un HA-200 Saeta, a fost fabricat în anii 1950 ca aparat avansat de antrenament de Hispano Aviacion, potrivit purtãtorului de cuvânt al ministerului, Alfredo Florenza. Mai târziu, i-a fost dată o capacitate de atac.
                   
Cauzele accidentului nu sunt cunoscute, potrivit purtătorului de cuvânt.
                   
Radioteleviziunea de stat RTVE a arătat imagini cu un nor mare de fum ridicându-se deasupra hangarelor şi a intervievat martori. Aceştia au descris cum avionul s-a prăbuşit peste clădiri. Autoritatăţile spaniole au afirmat că nicio altă persoană în afară de pilot nu a fost rănită.
                   
Dar agenţia de presă Europa Press a raportat citând serviciile de urgenţă că două persoane, un lucrător de salvare suferind de arsuri şi un bărbat de 57 de ani care a suferit un atac de anxietate, considerat a fi tatăl pilotului, au fost transferate la spital. Un al treilea angajat al salvãrii care a inhalat fum a primit primul ajutor la faţa locului, a precizat agenţia.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările