Peste 5,5 milioane de cetăţeni europeni au cerut rezidenţa în Regatul Unit. Câţi români au depus cereri

Peste 5,5 milioane de cetăţeni europeni au cerut rezidenţa în Regatul Unit. Câţi români au depus cereri

Regatul Unit a părăsit UE

Termenul pentru depunerea acestor cereri a expirat pe 30 iunie. Din cererile depuse în cadrul programului ''EU Settlement Scheme'', au fost aprobate 4.908.760 pentru acordarea statutului de rezident permanent ('settled status') sau de rezident temporar ('pre-settled status').

Ştiri pe aceeaşi temă

În total, 2.846.820 de cetăţeni europeni au primit statutul de rezident permanent şi 2.327.850 pe cel de rezident temporar, potrivit Agerpres, care citează presa britanică.
 
Statutul de rezident permanent poate fi obţinut de către persoanele care au trăit în Regatul Unit cel puţin cinci ani. Cele care au trăit în această ţară mai puţin de cinci ani pot primit statutul de rezident temporar, ce poate fi transformat în cel de rezident permanent după trecerea celor 5 ani. 
Cei mai numeroşi solicitanţi au fost polonezii, românii şi italienii. Potrivit The Guardian, până pe 30 iunie 1,067 milioane de cetăţeni români au cerut un statut de rezident, românii fiind pe locul doi după polonezi, cu 1,09 milioane de cereri.
 
Numărul solicitanţilor este aproape dublu faţă de cel al cetăţenilor europeni stabiliţi oficial în Regatul Unit, conform datelor Oficiului Naţional de Statistică acesta fiind la jumătatea anului trecut de circa 3,5 milioane.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările