Peste 4,5 milioane de lire sterline au fost strânse din donaţii pentru victimele incendiului de la Grenfell Tower

Peste 4,5 milioane de lire sterline au fost strânse din donaţii pentru victimele incendiului de la Grenfell Tower

Un bloc-turn de 24 de etaje din vestul Londrei a fost mistuit de un incendiu declanşat  în noaptea de marţi spre miercuri Foto: Getty Images

Peste 4,5 milioane de lire sterline au fost strânse pentru victimele incendiului de la Grenfell Tower, soldat cu cel puţin 30 de morţi şi care a lăsat zeci de oameni fără locuinţe, relatează Associated Press

Ştiri pe aceeaşi temă

Londonezii şi nu numai au donat şi cantităţi impresionante de alimente, apă şi haine pentru supravieţuitori şi le-au pus adăposturi la dispoziţie.
 
Trei apeluri de donaţii lansate pe site-ul JustGiving au ajutat la strângerea a trei milioane de lire sterline, iar o campanie a cotidianului Evening Standard a permis strângerea a încă 1,5 milioane până sâmbătă dimineaţă.
 
La rândul său, Guvernul britanic a promis un fond de cinci milioane de lire sterline pentru victime.
 
Incendiul din noaptea de marţi spre miercuri, din blocul cu 24 de etaje s-a soldat cu 30 de morţi şi zeci de dispăruţi. Tragedia a generat un val de furie faţă de autorităţi, atât pentru modul în care au reacţionat, cât şi pentru că au ignorat semnalele de alarmă în legătură cu riscul de incendiu în clădire. 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: