Peste 250 de cazuri de variola maimuţei au fost confirmate în Portugalia şi Spania, anunţă autorităţile sanitare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Shutterstock
FOTO Shutterstock

Peste 250 de cazuri de variola maimuţei au fost confirmate în Spania şi Portugalia, au anunţat miercuri autorităţile sanitare naţionale, în contextul în care Peninsula Iberică rămâne principalul focar de infecţie, relatează Reuters.

Numărul cazurilor din Spania a crescut la 142 de la 132 în ziua precedentă, în timp ce în Portugalia cazurile au ajuns la 119 de la 100, au precizat autorităţile sanitare naţionale.

Autorităţile sanitare din Gibraltar au identificat un caz, fiind vorba despre un cetăţean spaniol care lucrează în enclava britanică. Nu a fost imediat clar dacă persoana respectivă a fost inclusă şi în bilanţul spaniol.

În Portugalia, autorităţile sanitare au clarificat că toate cazurile confirmate au fost identificate în rândul bărbaţilor, majoritatea cu vârsta sub 40 de ani.

Spania nu a specificat sexul pacienţilor.

Peninsula Iberică şi Marea Britanie sunt zonele cu cele mai multe cazuri raportate de variola maimuţei în afara Africii Centrale şi de Vest, unde boala este endemică.

Cazurile rămân sub urmărire clinică, însă starea tuturor persoanelor infectate este stabilă şi nicio persoană nu a avut nevoie de spitalizare.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite