Persoanele vaccinate ar putea transmite în continuare virusul SARS-CoV-2, avertizează directorul medical adjunct al Angliei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Persoanele vaccinate ar putea în continuare transmite virusul SARS-CoV-2 altora, a anunţat directorul medical adjunct al Angliei, profesorul Jonathan Van-Tam. Într-un articol din ”Sunday Telegraph”, acesta a explicat că nu se ştie încă „impactul vaccinului asupra transmiterii”.

Peste 75% din populaţia cu vârste de peste 80 de ani din Marea Britanie au primit, până în prezent, cel puţin o doză din vaccin, după cum a anunţat secretarul de stat din Ministerul Sănătăţii, Matt Hancock. 

Vorbind despre perioada vaccinării, profesorului Van-Tam a explicat o persoană vaccinată cu prima doză poate să contracteze virusul în cele două-trei săptămâni până la cea de-a doua doză. Pentru ca să se dezvolte un răspuns imun, indicat ar fi, în special pentru persoanele în vârstă, să existe o perioadă de cel puţin trei săptămâni între doze. 

„Chiar şi după ce aţi luat ambele doze de vaccin, puteţi da Covid-19 altcuiva şi lanţurile de transmitere vor continua. Dacă vă schimbaţi comportamentul, aţi putea răspândi în continuare virusul, menţinând numărul de cazuri ridicat şi punând pe alţii în pericol, care au nevoie de vaccin, dar care sunt mai la coadă", a explicat profesorul Van-Tam, citat de Mediafax.

Câteva date suplimentare despre cât stopează vaccinul transmiterea virusului vin din Israel, ţara cu una dintre cele mai ridicate rate de vaccinare împotriva coronaviruslui din lume. În acest sens, ministrul israelian al sănătăţii, Yuli Edelstein, a declarat într-o emisiune că s-au raportat cazuri de îmbolnăviri la persoane care îşi primiseră prima doză de vaccin, dar au existat „unele semne încurajatoare ale unor boli mai puţin severe, mai puţini oameni spitalizaţi după prima doză ".

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite