Pericol pentru românii care merg în Bulgaria, în vacanţă: mafioţii bulgari atrag turiştii străini în capcane, cu prostituate minore

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Nisipurile de aur, Bulgaria
Nisipurile de aur, Bulgaria

Mafioţii din Bulgaria se folosesc de copile atrăgătoare pentru a-i jefui pe turiştii aflaţi în stare de ebrietate care îşi petrec vacanţa în staţiunea Sunny Beach de la Marea Neagră, scrie tabloidul britanic „The Sun“, citând afirmaţii făcute pe platforma TripAdvisor de mai mulţi utilizatori.

Mai precis, la primele ore ale dimineţii, tinerele, unele în vârstă de numai 14 ani, merg în baruri şi îi ademenesc pe turiştii beţi în zone retrase de pe plajă promiţându-le sex gratuit. 

Odată ce un turist, care abia se poate ţine pe picioare, ajunge alături de minora căreia i-a căzut în capcană într-o astfel de zonă, apar brusc mai mulţi infractori care-l jefuiesc pe bărbat şi chiar îl agresează fizic. De altfel, scrie tabloidul britanic, mai multe victime ale unor astfel de jafuri au fost spitalizate.

„Sexul gratuit pe plajă va duce numai la un jaf. Prietenul meu a cunoscut o fată într-un bar şi au plecat spre plajă. Şi-au scos amândoi hainele şi, apoi, brusc, au apărut acei bărbaţi şi i-au cerut portofelul. Le-a dat toţii banii, telefonul şi ceasul şi tot l-au bătut. Şi-a petrecut majoritatea timpului din ultimele două zile de vacanţă într-un centru medical“, a scris un turist. 

„Nu merge pe plajă cu una dintre aceste prostituate - acolo lucrează, le iau banii oamenilor după ce îi duc într-un loc retras“, a scris David Green pe TripAdvisor. 

„Băieţii merg pe plajă noaptea târziu cu «fetele» şi înainte să se întâmple ceva, personajele negative apar şi le iau toţi banii spunând că este o «amendă la faţa locului»“, a adăugat Welsh Lad.

Alţii au postat pe platforma citată avertismente similare, un individ afirmând că a fost taxat de infractori pentru că a urinat pe plajă, după care a fost bătut.

Au existat şi persoane care au relatat că după ce şi-au lăsat lucrurile pe plajă pentru a face o baie în mare, nu şi-au mai găsit bunurile când au ieşit din apă.

Prostituţia nu este ilegală în Bulgaria, menţionează tabloidul britanic citat, adăugând însă că aceasta ar fi legată de lumea interlopă din această ţară, care ar controla multe dintre barurile şi cluburile din Sunny Beach. 

Iar multe dintre fetele care sunt implicate în atacurile „sex pe plajă“ ar fi prostituate locale controlate de şefii mafiei. 

Tocmai din acest motiv, turiştii britanici au fost avertizaţi cu privire la această escrocherie, devenită frecventă în staţiunea Sunny Beach de la Marea Neagră, care atrage anual sute de mii de amatori de plajă din Regatul Unit. 

„Am primit numeroase informări despre jafuri şi atacuri asupra cetăţenilor britanici (comise) de prostituate şi supraveghetorii lor“, a afirmat Ministerul britanic de Externe. „Evitaţi zonele în care operează prostituatele, inclusiv parcări, plaje, zone slab luminate, zone cu tufişuri şi copaci“, a adăugat Ministerul. 

Potrivit oficialilor britanici, „unii turişti au fost victimele unor suprataxări în cluburi de striptease din Sofia şi în anumite staţiuni precum Bansko, Boroveţ şi Sunny Beach. Suprataxarea se poate ridica la sute de lire sterline, iar victimele au fost ameninţate cu violenţa în cazul în care nu plătesc“. 

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite