VIDEO Percheziţie în apartamentul din Paris al şefului FMI, Christine Lagarde

Percheziţie în apartamentul din Paris al şefului FMI, Christine Lagarde

Autorităţile franceze au percheziţionat miercuri apartamentul din Paris al directorului general al FMI, Christine Lagarde, în cadrul unei anchete privind o plată în valoare de 285 de milioane de euro de la buget în perioada în care ocupa funcţia de ministru al Finanţelor către un om de afaceri susţinător al fostului preşedinte Nicolas Sarkozy, a declarat avocatul şefului FMI pentru Reuters.

Investigaţia vizează modul în care Lagarde a gestionat, în 2008, din poziţia de ministru al Finanţelor, o plată compensatorie de 285 milioane euro de la bugetul de stat către influentul om de afaceri Bernard Tapie. Deşi autorităţile consideră că aceasta a acţionat ilegal, Lagarde neagă acuzaţiile.

„Această percheziţie va ajuta la descoperirea adevărului, care va contribui la exonerarea clientei mele”, a declarat Yves Repiquet pentru Reuters.

Lagarde a fost ministru de Finanţe al Franţei în perioada 2007-2011, în timpul mandatului lui Nicolas Sarkozy, şi a devenit ulterior director general al FMI.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările