Pentru a creşte rata natalităţii, Ungaria oferă 30.000 de euro cuplurilor cu trei copii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Guvernul maghiar a găsit soluţia pentru a stimula creşterea natalităţii: să ofere un ajutor de 10 milioane de forinţi (30.590 de euro) cuplurilor căsătorite care au trei copii.

Pentru premierul ungar Viktor Orban, nu se pune problema diminuării declinului demografic al ţării prin imigraţie economică. Pentru a creşte natalitatea, a pus la punct un plan de acţiune major. Încă de la începutul lunii iulie, guvernul oferă un împrumut cuplurilor căsătorite pe care nu va trebui să îl ramburseze dacă au trei copii.

Câteva condiţiile trebuie totuşi îndeplinite: cuplul trebuie să fie căsătorit legal, trebuie să fie la prima căsătorie cel puţin unul dintre ei, soţia trebuie să aibă între 18 şi 40 de ani, iar unul dintre cupluri trebuie să îşi fi plătit contribuţiile timp de 180 de zile în Ungaria. 

Mai presus de toate, primul copil trebuie să se nască în cinci ani de la primirea ajutorului. Dacă nu se naşte niciun copil sau cuplul divorţează înainte de acest termen, cuplul are la dispoziţie doar 120 de zile, adică patru luni, pentru a rambursa împrumutul, cu excepţia cazului în care furnizează un certificat medical care să justifice o problemă pentru a procrea.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite