Pentagonul a spus că Forţele Armate ale SUA nu intenţionează să se întoarcă în Marea Neagră în acest stadiu

Pentagonul a spus că Forţele Armate ale SUA nu intenţionează să se întoarcă în Marea Neagră în acest stadiu

Foto: Arhiva Adevărul

După cum a remarcat generalul Mark Milley, preşedintele Statului Major Comun al SUA, Ucraina nu poate folosi în prezent portul Odesa „din cauza minelor şi din cauza flotei ruse”.

Ştiri pe aceeaşi temă

Marina SUA nu plănuieşte să se întoarcă în Marea Neagră în stadiul actual. Acest lucru a fost confirmat luni, la o conferinţă de presă la Pentagon, de către preşedintele Statului Major Comun al Forţelor Armate ale SUA, generalul Mark Milley.

„Despre ceea ce facem în acest sens. În acest moment nu avem nicio navă americană în Marea Neagră. Nu intenţionăm [să le asigurăm deocamdată prezenţa acolo], decât dacă primim instrucţiuni [adecvate] [de la preşedintele SUA] Joe Biden]” – a spus comandantul american.

Potrivit acestuia, „din cauza minelor şi din cauza flotei ruse” Ucraina nu poate folosi în prezent portul Odesa. „Nu se ştie în prezent cum va arăta aceasta (o astfel de situaţie) în viitor”, a spus Milli.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările