Pe o insulă italiană, toţi locuitorii sunt suspecţi într-o anchetă a poliţiei. Cum s-a întâmplat şi care sunt indiciile până acum

Pe o insulă italiană, toţi locuitorii sunt suspecţi într-o anchetă a poliţiei. Cum s-a întâmplat şi care sunt indiciile până acum

Pe mica insulă Capraia, locuitorii se privesc cu suspiciune                                           FOTO: Shutterstock

Pe Capraia, o insulă din largul Toscanei, toţi cei 200 de locuitori au ajuns suspecţi într-o anchetă a poliţiei după ce au fost înregistrate zeci de furturi. Cei trei anchetatori care se ocupă de caz se confruntă cu o situaţie ca în filmele poliţiste.

Ştiri pe aceeaşi temă

După pe insula Capraia au avut loc zeci de furturi, locuitorii insulei au început să se privească cu suspiciune unii pe alţii, unitatea comunităţii fiind în pericol, după cum a explicat primarul insulei, Marida Bessi, pentru Corriere della Sera

Majoritatea furturilor au fost în case şi magazine şi s-au petrecut în această iarnă când, din cauza pandemiei de Covid-19, turiştii au lipsit cu desăvârşire. Mai mult, pe insulă se poate ajunge numai cu barca şi numai dacă condiţiile meteo sunt favorabile. În cel mai recent furt, hoţii au furat 60.000 de euro dintr-un magazin de tutun după ce au dezactivat camerele de supraveghere. 

Hoţii l-au prădat şi pe viceprimarul insulei, Fabio Mazzei, lăsându-l fără seiful în care avea bani şi bijuterii. „Este un lucru foarte trist pentru că ai sentimentul că ai un hoţ în familie. Au dat lovitura în ziua potrivită pentru că ştiau că merg, într-o vizită, la Pisa. Cine a intrat, cunoştea bine casa”, a declarat Mazzei. 

Locuitorii se tem pentru posesiile lor, majoritatea ţinându-şi averile acasă, căci singura bancă de pe insulă a fost închisă anul trecut. Mai mult, ancheta a devenit şi mai dificilă, căci camera de supraverghere din piaţa centrală a fost şi ea distrusă. 

Până acum, anchetatorii nu au reuşit să găsească vreun indiciu sau vreo pistă solidă, iar primarul se teme că ideea de comunitate solidă care a caracterizat întotdeauna insula va fi pierdut.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările