FOTO Alertă la Paris. Două persoane au fost înjunghiate într-un atac cu cuţit în apropiere de fostul sediu al revistei satirice „Charlie Hebdo”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Atac lângă fostul sediu al redacţiei Charlie Hebbo FOTO NEWS .RO
Atac lângă fostul sediu al redacţiei Charlie Hebbo FOTO NEWS .RO

Două persoane au fost grav rănite după ce au fost înjunghiate vineri la Paris, în apropiere de fostul sediu al revistei Charlie Hebdo, relatează The Guardian. Iniţial s-a crezut că ar fi vorba de patru persoane rănite.

GALERIE FOTO

Radioul francez Info citat de The Guardian a relatat că este vorba doar de două victime, un bărbat şi o femeie, angajaţi ai companiei de producţie Premières Lignes, de pe strada Nicolas Appert din apropierea fostului al redacţiei publicaţiei satirice. Ei au fost atacaţi în faţa birourilor, în stradă. Au fost răniţi grav, dar viaţa nu le este pusă în pericol.

Un coleg al celor doi a declarat pentru AFP: „Doi colegi fumau în faţa clădirii, în stradă. Am auzit ţipete. M-am uitat pe fereastră şi l-am văzut pe unul din ei plin de sânge şi fugind de un bărbat înarmat o macetă”.  

Potrivit The New York Times, un martor a relatat pentru postul francez BFM TV că a auzit un ţipăt şi ieşin la fereastră a văzut „o femeie tânără cu o rană mare la cap şi cu sânge şiroind pe faţă”.

Le Figaro relatează că un al doilea suspect a fost arestat după ce fusese confirmat un singur atacator reţinut şi dus la interogatoriu. Procuratura franceză a deschis o anchetă pentru terorism. Şcolile din zonă au fost închise.

Al Qaida şi-a reînnoit ameninţările la adresa publicaţiei care operează acum dintr-o locaţie păzită secretă. Directorul publicaţiei satirice Laurent "Riss" Sourisseau, unul dintre cei răniţi în atacul din ianuarie comis de doi fraţi terorişti, a transmis la anunţul republicării satirelor, pe 2 septembrie: „Nu vom ceda niciodată. Şi niciodată nu ne vom da bătuţi”. 8 membri ai echipei editoriale au fost ucişi atunci.

Ştirea iniţială

Atacul a avut loc aproape de fostul sediu al redacţiei Charlie Hebdo în jurul orei locale 11.50 (12.50, ora României), în sectorul Richard Lenoir, la Paris, în arondismentul al XI-lea. Potrivit primelor informaţii, patru persoane au fost rănite prin înjunghiere, două fiind în stare foarte gravă. Un suspect cu hainele pline de sânge a fost reţinut pe treptele Operei Bastille la scurt timp după atac. Un pachet suspect fost observat la faţa locului, dar s-a dovedit că acesta nu conţinea explozibili.

Poliţia cautau iniţial doi presupuşi suspecţi, autorul şi un complice care ar fi fugit cu metroul, scrie News.ro.Unul dintre ei ar fi de origine indo-pakistaneză.

Un cuţit a fost găsit la faţa locului, unul dintre martori descriind o macetă, iar un altul un cuţit de măcelărie. Premierul aflat într-o suburbie din nordul Parisului s-a îndreptat Place de Beauveau unde ministrul de intrene a deschis o celulă de criză.

Atacul vine în contextul procesului complicilor atacului din ianuarie 2015 în care 12 oameni au murit. 14 persoane între care şi trei fugari sunt judecaţi, văduvele victimileor urmând a depune mărurie vineri după-amiază. La începutul acestei luni, piblicaţia Charlie Hebdo a anunţat republicarea satirelor la adresa profetului Mohamed pentru a marca începutul procesului.

Circumstanţele atacului sunt neclare. Corespondentul Deutsche Welle la Paris Lisa Louis, care a discutat cu un poliţist, a spus că poliţia se afla în alertă în privinţa unor eventuale atacuri, dar nu urmăreşte pista comploturi la scară largă ci „mai degrabî lupi singuratici care ar putea ataca oameni pe stradă”.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite