Un mort şi trei răniţi în urma unui atac cu cuţitul în apropiere de Munchen. Atacatorul ar fi strigat „Allahu Akbar“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un bărbat a atacat cu un cuţit marţi dimineaţă călători într-o gară din apropierea oraşului Munchen, în sudul Germaniei, rănind patru persoane, dintre care una a murit, relatează agenţiile de presă Reuters şi AFP.

Bărbatul care a ucis o persoană şi a rănit alte trei marţi dimineaţa, într-o gară de lângă Munchen, suferă de probleme de sănătate mentală şi de abuz de droguri, a declarat un ministru german al landului, excluzând o pistă islamistă, relatează DPA, potrivit news.ro.

Anchetatorii au anunţat anterior că analizează o eventuală motivaţie politică, în contextul în care presa a citat martori oculari potrivit cărora atacatorul a strigat „Allahu Akbar“.

În timp ce autorităţile continuă să ancheteze cu privire la această posibilitate, ministrul bavarez de Interne Joachim Herrmann a declarat, la finalul unei reuniuni a Cabinetului, la Munchen, că bărbatul dădea dovadă, în mod clar, că suferea de probleme mentale.

Potrivit anchetatorilor, bărbatul, în vârstă de 27 de ani, a atacat patru bărbaţi, într-o gară din oraşul Grafing, marţi dimineaţa, la ora locală 5.00 (6.00, ora României).

Victimele urcau într-un tren către Munchen, capitala landului, situată la aproximativ 30 de kilometri distanţă.

Herrmann a declarat că suspectul a recunoscut că a comis acest atac.

Un bărbat în vârstă de 56 de ani a murit din cauza rănilor, ulterior, la spital, au anunţat procurori şi Biroul pentru anchete penale din Bavaria.

Celelalte victime au vârsta de 43, 55 şi 58 de ani. Unul dintre aceşti bărbaţi se afla în continuare în stare critică.

Suspectul, care era desculţ la momentul atacului, a fost arestat la faţa locului, iar poliţia i-a confiscat arma.

O anchetă penală a fost deschisă, iar anchetatori urmează să ofere alte detalii într-o conferinţă de presă marţi după-amiaza.

În înregistrări video de la faţa locului apar urme de sânge lăsate de paşi pe platformă. Locul a fost izolat de anchetatori.

Angelika Obermayr, primarul din Grafing, a declatrat pentru televiziunea germană că acest atac cu armă albă în „oraşul (ei) absolut paşnic“ i-a şocat „profund“ pe locuitori.

„Aşa ceva este complet nou şi şochează oamenii profund“, a spus ea, adăugând că mulţi au văzut asemenea orori numai la televizor.

„Dar faptul că acest lucru s-a întâmplat aici, acest lucru este absolut de neconceput“, a mai declarat primarul.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite