Patru bărbaţi au fost arestaţi în Londra în urma unui operaţiuni antiteroriste

Patru bărbaţi au fost
arestaţi în Londra în urma unui operaţiuni antiteroriste

Suspecţii au fost reţinuţi potrivit secţiunii 41 a Terrorism Act 2000. FOTO: Reuters

Patru bărbaţi au fost arestaţi duminică seară în Londra într-o operaţiune de combatere a terorismului, potrivit declaraţiilor oferite de reprezentanţii Poliţiei Metropolitane britanice.

Ştiri pe aceeaşi temă

Reprezentanţii Scotland Yard-ului au declarat că acţiunea s-a desfăşurat în conformitatea cu Terrorism Act 2000, secţiunea 41, privind suspiciunea comiterii, pregătirii sau a instigării actelor de terorism.

Ofiţeri bine înarmaţi au fost implicaţi în arestarea care a avut loc în jurul orei locale 19.15 în zonele Whitechapel, Bayswater şi Peckham. Autorităţile susţin că au avut loc descinderi la şase adrese. Doi bărbaţi au fost arestaţi în estul Londrei, unul în vestul capitalei britanice, iar al patrulea în nordul oraşului, potrivit cotidianului „The Guardian”.

Un martor ocular al arestărilor din vestul Londrei susţine că a văzut trei bărbaţi care erau ţinuţi lângă un zid de ofiţeri de poliţie. „A fost destul de multă poliţie”, a declarat martorul care a menţionat că martorii au fost băgaţi în două dube.

Într-un comunicat al Poliţiei Metropolitane este precizat faptul că arestările au fost făcute în urma „unei operaţiunii pre-planificate” bazată pe informaţii clare. Bărbaţii au fost duşi la o secţie de poliţie din sudul Londrei, potrivit aceleiaşi surse, citată de BBC

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările