Partidul Conservator vrea să introducă vizele electronice asemănătoare cu cele din SUA pentru cetăţenii UE care vor să intre în Marea Britanie după Brexit

Partidul Conservator vrea să introducă vizele electronice asemănătoare cu cele din SUA pentru cetăţenii UE care vor să intre în Marea Britanie după Brexit

Cetatenii UE ar putea sa aiba nevoie de vize pentru a intra in UK dupa Brexit FOTO Shutterstock

Cetăţenii UE vor trebui să aplice pentru viză în stilul SUA, pentru a intra în Marea Britanie după Brexit, potrivit unor noi planuri întocmite de către ministrul britanic de Interne, Priti Patel.

Propunerile înseamnă că vizitatorii europeni, care în prezent au nevoie doar de un act de identitate pentru a intra în Regatul Unit, vor trebui să completeze un formular online şi să treacă prin filtre adiţionale de securitate, cu cel puţin trei zile înainte să călătorească în Regat.

Patel a declarat că această mişcare va îmbunătăţi securitatea de la graniţele Marii Britanii, susţinând că legea UE „limitează în prezent capacitatea frontalieră a Regatului Unit”.

Însă criticii au catalogat afirmaţiile sale drept „fără bază”, spunând că prin abandonarea sistemelor de justiţie şi de securitate ale UE, Marea Britanie pierde acces în timp real la baze de date extren de importante şi la Mandatul european de arestare.

De asemenea, experţii au subliniat că un sistem similar ar exista şi pentru britanicii care vor dori să viziteze Europa după ce Regatul Unit va părăsi blocul comunitar, fiind deja stabilită o schemă de scutire de vize pentru toţii vizitatorii non-UE care pot în prezent să intre fără viză.

Anunţând planurile sale, Patel a declarat: „Atunci când oamenii au votat ieşirea în 2016 ei au votat şi reluarea controlului asupra graniţelor noastre. Mi-am luat angajamentul de a face orice pot pentru a securiza graniţa şi a proteja Regatul Unit”.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: