Preşedinţii Rusiei şi Ucrainei au avut o întrevedere în care au discutat despre realizarea unui „parteneriat strategic”

Preşedinţii Rusiei
şi Ucrainei au avut o întrevedere în care au discutat despre
realizarea unui „parteneriat strategic”

Viktor Ianukovici şi Vladimir Putin. FOTO: Reuters

Preşedinţii Rusiei şi Ucrainei au avut vineri, la Soci, o întrevedere în care au vorbit de posibilitatea realizării unui „tratat de parteneriat strategic” în viitorul apropiat.

Ştiri pe aceeaşi temă

Viktor Ianukovici a mers direct de la China direct la Soci, în sudul Rusiei, pentru a participa la această întrevedere

 

Şefii de stat au abordat probleme legate de cooperarea comercială şi economică în diferite domenii ale economiei şi pregătirea unui viitor acord de parteneriat strategic" cu Rusia, potrivit biroului de presă al oficialului ucrainean, citat de AFP.

 

Vladimir Putin a cerut preşedintelui Ucrainei să adere la uniunea vamală formată prezent din Federaţia Rusă, Belarus, Kazahstan: Condiţiile de aderare la această uniune sunt mult mai severe faţă de cele ale Uniunii Europene.

 

În ultima perioadă, Rusia pus o puternică presiune economică pe Ucraina, prin întârzierile vamale lungi şi interzicerea importului de dulciuri din Ucraina.


Anterior, preşedintele ucrainean şi-a anulat o vizită, prevăzută pentru săptămâna viitoare, în Malta, argumentând că ar vrea să se concentreze pe "problemele din politica internă".


Premierul rus, Dmitri Medvedev, a criticat vineri amestecul politicienilor occidentali în afacerile ucrainenilor. „Partenerii noştri vin în Ucraina la nivel de miniştri de Externe (...), ajung în centrul valului de contestare politică şi participă la activităţi care sunt în afara cadrului legal”, a declarat Medvedev pentru un post de televiziune rus.

În urmă cu aproape o săptămână, Ianukovic a suspendat acordul de parteneriat cu UE, ceea ce a declanşat proteste în capitala Ucrainei.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările