Paroh român, apărat de enoriaşi de acuzaţiile de homosexualitate

Paroh român, apărat de enoriaşi de acuzaţiile de homosexualitate

Tânărul preot este susţinut de comunitate

Un articol apărut în ediţia de sâmbătă a unui cotidian genovez, a reuşit să tulbure liniştea comunităţii din Poggi di Imperia (Sanremo).

Ştiri pe aceeaşi temă

Don Gabriel Tirla este un preot tânăr, născut în România (1977), la Oradea. A venit în Poggi cu câţiva ani în urmă. Enoriaşii sunt de părere că, deşi este o persoană tânără, are multă autoritate, energie şi dorinţa schimbării.

Don Gabriel a fost oarecum neprietenos cu acele persoane care sfidau regulile care trebuie să existe într-o parohie, drept pentru care şi-a făcut duşmani. Mai ales printre persoanele din anturajul fostului paroh.

Aşa se explică, potrivit celor care îl susţin pe preotul român, cum într-un ziar local au apărut acuzaţii legate de orientarea sexuală a lui Don Gabriel. Totul, pe baza faptului că printre cei care apar în lista de prieteni de pe Facebook ar fi câteva persoane de sex masculin, în costume de baie.

În orele care au trecut de la publicare ştirii în ziar, pe care susţinătorii parohului o consideră a fi defăimătoare şi calomnioasă, Don Gabriel a primit zeci de mesaje de susţinere."Cine l-a atacat Don Gabriel a făcut acest lucru din motive personale destul de inconsistente", a declarat un enoriaş, citat de "Il Secolo XIX.It".

Credincioşi practicanţi sau nu, oamenii din comunitate s-au strâns în jurul parohului pentru a-l apăra, spunând ca este o persoană cinstită şi onestă, care a deranjat prin felul său strict şi sobru de a fi, nu prin orientarea sa sexuală.

Citeşte pe adevărul.it ce intenţionează să facă preotul

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările