Parlamentul muntenegran ratifică tratatul de aderare la NATO

Parlamentul muntenegran ratifică tratatul de aderare la NATO

FOTO Arhivă

Parlamentul muntenegrean a ratificat tratatul de aderare la NATO, un vot istoric, de cotitură către Occident, în pofida protestelor Rusiei şi opoziţiei muntenegrene proruse, relatează The Associated Press.

Ştiri pe aceeaşi temă

Toţi cei 46 de parlamentari prezenţi la şedinţă au votat vineri în favoarea ratificării tratatului de aderare a Muntenegrului la Alianţa Nord-Atlantică.
 
Parlamentul are 81 de membri, însă parlamentarii din cadrul opoziţiei proruse au boicotat această şedinţă, care a avut loc în capitala istorică Cetinje.
 
Premierul Dusko Markovici a subliniat anterior, într-un discurs, că aderarea la NATO va reprezenta o garanţie a securităţii viitoare a Muntenegrului, progresului economic al ţării şi stabilităţii regiunii.
 
Câteva sute de susţinători ai opoziţiei proruse participau la un miting împotriva votului.
 
Manifestanţii au ars un steag NATO şi au scandat ”Trădare!”, după care s-au dispersat paşnic.
 
Extinderea NATO în Muntenegru înfurie Rusia, care consideră regiunea zona sa tradiţională de interes.
 
Muntenegrul a acuzat Rusia că se află în spatele unei presupuse tentative de lovitură de stat, în ziua alegerilor, în octombrie, menită să deraieze ţara de la drumul către integrarea în NATO.
 
Moscova a respins aceste acuzaţii.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările