Parlamentul francez face un pas înapoi. Obligativitatea prezentării „green pass”-ului la intrarea în magazine, eliminată

Parlamentul francez face un pas înapoi. Obligativitatea prezentării „green pass”-ului la intrarea în magazine, eliminată

Protest din Franţa FOTO EPA

Sub presiunea protestelor, parlamentul francez face compromisuri. Personalul sanitar care nu se vaccineaza nu va fi licenţiat, iar centrele comerciale sunt scutite de obligativitatea paşaportului sanitar, informează Mediafax.

Ştiri pe aceeaşi temă

În ciuda insistenţelor Guvernului, legislativul a decis să excepteze centrele comerciale de la obligativitatea paşaportului sanitar. Paşaportul rămâne valabil pentru spectacole, cinema, muzee, săli de sport şi, începând cu 1 august, în restaurante – inclusiv pe terase, baruri, transport pe distanţe lungi. Prevederile acestei legi ar urmă să fie aplicabile până la mijlocul lui noiembrie şi nu până la sfârşitul anului cum ar fi dorit Guvernul.
 
Peste 160.000 de persoane au manifestat peste tot în Franţa sâmbătă, împotriva restricţiilor, în timp ce epidemia câştigă teren. Ultimele informaţii ne arată că limita de alertă a fost depăşită în toată Franţa metropolitană. La fel de îngrijorător este însă şi semnalul tras de lumea culturii. La o săptămâna de la debutul aplicării noilor restricţii, frecventarea cinematografelor şi a teatrelor a scăzut cu până la 75%, ceea ce este o adevărată catastrofă după un an şi jumătate de restricţii de tot felul. 
 
Unul dintre cele mai puternice sindicate din transportul feroviar, Sud Rail, cere membrilor săi să nu efectueze controale de pass sanitar la bordul trenurilor şi ameninţă cu greva dacă se vor aplică sancţiuni lucrătorilor care nu se vaccineaza. Altfel spus, Franţa stă pe un butoi cu pulbere.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările