Parlamentul European validează noua propunere a Franţei pentru Comisia von der Leyen

Parlamentul European validează noua propunere a Franţei pentru
Comisia von der Leyen

Thierry Breton FOTO EPA-EFE

Parlamentul European (PE) i-a dat undă verde joi francezului Thierry Breton să devină comisar european însărcinat cu piaţa internă şi domeniul digital, în pofida riscului unor conflicte de interese, evocate de către unii eurodeputaţi, au declarat surse parlamentare pentru AFP.

Ştiri pe aceeaşi temă

Potrivit acestor surse, candidatura fostului preşedinte-director general (PDG) al grupului Atos a fost aprobată de grupurile PPE (dreapta), Renew Europe (liberali) S&D (stânga) şi ECR (conservatori şi reformişti).

Stânga radicală, ecologiştii şi extrema dreaptă - minoritare - au cerut clarificări suplimentare.

Breton, care a fost ministru de Finanţe al Franţei în timpul preşedinţiei lui Jacques Chirac, a devenit director general al Atos în 2009.

„Este un om de acţiune, care cunoaşte problemele industriale din interior şi care, în timp ce ştie instituţiile europene, nu va avea o abordare birocratică a problemelor UE, ceea ce este important pentru preşedinte“, a declarat un oficial de la Palatul Elysee.

La începutul acestei luni, Parlamentul European a respins-o pe Sylvie Goulard, care a fost prima opţiune a preşedintelui francez Emmanuel Macron pentru postul de comisar, provocând nemulţumire la Paris, unde oficialii i-au acuzat pe conservatorii germani din Parlamentul UE.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: