VIDEO Parlamentarii britanici aprobă proiectul de lege asupra căsătoriei gay

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Parlamentarii britanici au votat marţi proiectul de lege care permite căsătoria gay în Anglia şi Ţara Galilor, proiectul de lege fiind înaintat de Camera Lorzilor, camera superioară a Parlamentului.

Votul a fost o simplă formalitate, după ce deputaţii au aderat pe 21 mai, la proiectul de lege, prin 366 de voturi contra 161, notează France Presse.

Votul de marţi a pus capăt unui veritabil parcurs de obstacole parlamentare, de-a lungul căruia parlamentarii conservatori s-au răzvrătit împotriva acestui proiect susţinut de guvernul de coaliţie dintre conservatori şi liberal-democraţi.

Pentru a deveni lege, el încă trebuie să primească avizul regal al reginei Elisabeta a II-a, aşteptat „miercuri sau joi”, potrivit unui purtător de cuvânt al Ministerului Culturii.

pentru ca legea să fie aplicată, un an va trebui să treacă, iar guvernul va trebui să actualizeze sistemele informatice, pentru a înregistra căsătoriile în mod corect.


Reforma votată este mai mult simbolică, cuplurile de homosexuali având deja aceleaşi drepturi ca şi cuplurile heterosexuale: pot adopta, recurge la procreare asistată medical şi la mamă surogat, cu singura condiţie de a nu fi plătită.

Parlamentarii britanici aprobă proiectul de lege asupra căsătoriei gay

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite