Europarlamentar, membru al partidului naţionalist ungar Jobbik, acuzat că a spionat Uniunea Europeană pentru Rusia

Europarlamentar, membru al partidului naţionalist ungar Jobbik, acuzat că a spionat Uniunea Europeană pentru Rusia

Un marş naţionalist de susţinere a Partidului Robbik/ Foto: EPA

Procurorii de la Budapesta au acuzat un reprezentant al Ungariei în Parlamentul European de spionaj în favoarea Rusiei, informează BBC News.

Ştiri pe aceeaşi temă

Bela Kovacs, memebru al partidului naţionalist Jobbik, a negat acuzaţiile.

Ancheta a demarat în anul 2015 după ce Parlamentul European i-a ridicat imunitatea.

Prim ministrul Ungariei, Viktor Orban, liderul partidului de dreapta Fidesz, s-a făcut remarcat prin relaţiile apropiate pe care le are cu preşedintele rus, Vladimir Putin.

Un purtător de cuvânt al partidului Fidesz a afirmat că acuzaţiile sunt „o problemă serioasă, de nivel european” împotriva „unui politician al partidului Jobbik”. Drept răspuns, reprezentanţii partidului Jobbik au afirmat că sunt bucuroşi că acest caz poate în final avansa, „după ce a fost amânat pentru trei ani şi jumătate de aparatul de stat controlat de Fidesz”.

De la ultima victorie a lui Viktor Orban în anul 2014, popularitatea partidului Jobbik a crescut continuu, sondajele de opinie plasându-l pe locul doi în clasamentul preferinţelor electoratului.

Europarlamentarul Bela Kovacs a descris aceste acuzaţii ca fiind „deliberat sincronizate” pentru a lovi în partidul Jobbik înainte de alegerile din aprilie 2018. Acesta a afirmat că va demisiona din partid pentru ca acest proces să nu afecteze rezultatul electoral al partidului.

„Sunt foarte fericit că am ajuns în acest punct şi că pot să-mi demonstrez nevinovăţia în faţa judecătorilor şi să pun capăt acestei poveşti”, a afirmat Kovacs pentru Reuters.

Procurorii au afirmat că acuzaţiile împotriva lui Bela Kovacs includ acuzaţia de „spionaj” împotriva Uniunii Europene, folosind documente false şi fraudă fiscală.

Dacă va fi găsit vinovat acesta riscă o pedeapsă între doi şi opt ani de puşcărie.
citeste totul despre: