Paris: Artistul Piotr Pavlenski a fost reţinut în cadrul unei anchete pentru violenţe comise la 31 decembrie

Paris: Artistul Piotr Pavlenski a fost reţinut în cadrul unei anchete pentru violenţe comise la 31 decembrie

Foto: Lionel BONAVENTURE / AFP

Artistul radical rus Piotr Pavlenski, care revendică difuzarea înregistrării video cu caracter sexual care a dus la retragerea candidaturii lui Benjamin Griveaux din cursa pentru primăria Parisului, a fost reţinut sâmbătă, în cadrul unei anchete cu privire la violenţe comise la 31 decembrie, informează AFP.

Ştiri pe aceeaşi temă

Pavlenski, refugiat politic în Franţa, era vizat de câteva săptămâni de ancheta parchetului din Paris.
 
Ancheta nu are legătură cu înregistrarea video aflată în centrul scandalului care a dus la retragerea candidaturii lui Griveaux.
 
Potrivit bfmtv.com, Pavlenski era căutat din 2 ianuarie de poliţie pentru “provocarea de daune” în grup organizat, folosind mijloace periculoase.
 
Vineri, candidatul La République en marche (LREM, la putere) în alegerile municipale la Primăria Parisului, Benjamin Griveaux, şi-a retras candidatura, pentru a-şi proteja apropiaţii, după difuzarea unei înregistrări video cu caracter sexual.
 
”Un site pe Internet şi reţele de socializare au difuzat atacuri josnice care îmi pun în discuţie viaţa privată. Familia mea nu merită acest lucru. Nimeni, în fond, nu ar trebui supus unei asemenea violenţe”, a afirmat el.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: