Parchetul danez cere închisoarea pe viaţă pentru inventatorul Peter Madsen: „Un pervers polimorf. Credea că realizează crima perfectă“

Parchetul
danez cere închisoarea pe viaţă pentru inventatorul Peter Madsen: „Un pervers polimorf. Credea că realizează crima perfectă“

Inventatorul Peter Madsen şi submarinul său Nautilus FOTO Sky News

Parchetul danez a cerut luni pedeapsa cu închisoarea pe viaţă împotriva lui Peter Madsen, judecat de uciderea „cu bestialitate“ în august 2017, la bordul submarinului său, a jurnalistei suedeze Kim Wall, al cărei corp dezmembrat şi mutilat a fost găsit în mare, scrie AFP.

Ştiri pe aceeaşi temă

Verdictul ar putea să fie prezentat miercuri, în acest proces unic în analele judiciare daneze, din cauza scenei crimei - un submarin - şi a personalităţii protegoniştilor - un inventator autodidact celebru în ţara sa, creator de rachete şi submersibile şi o tânără jurnalistă în vârstă de 30 de ani venită să-l intervieveze.

Rechizitoriul parchetului şi pledoaria apărării au încheiat luni cele 11 zile de audieri care au ridicat vălul de pe fantasmele întunecate ale acuzatului, pline de sex violent, femei strangulate sau decapitate.

Un „pervers polimorf“ care prezintă „un risc crescut“ de recidivă, „Peter Madsen credea că realizează crima perfectă“ făcând să dispară corpul victimei sale decupat şi aruncat în Golful Køge, în apropiere de Copenhaga, a declarat procurorul Jakob Buch-Jepsen.

Probele materiale sunt contestate de către apărare, însă magistratul le-a cerut membrilor curţii - o judecătoare şi doi juraţi - să se încredinţeze „simţului lor comun“ şi să-l condamne pe Peter Madsen de crimă, abuzuri sexuale agravante şi aducere atingere integrităţii unui cadavru.

Acuzarea s-a bazat pe autopsie, pe constatările tehnice cu privire la submarin şi conţinutul computerului lui Peter Madsen pentru a reconstitui scenariul criminal.

Apărarea a denunţat scăpări ale acuzării.

„Parchetul ne-a povestit o poveste frumoasă (...). Dar este o poveste goală de fapte“, a tunat luni avocatul lui Madsen, Betina Hald Engmark, cerând achitarea de crimă şi abuzuri sexuale.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările