Parchetul din Napoli a cerut trimiterea imediată în justiţie a lui Silvio Berlusconi pentru corupţie

Parchetul din Napoli a cerut trimiterea imediată în justiţie a lui Silvio Berlusconi pentru corupţie

Silvio Berlusconi a fost acuzat în repetate rânduri de corupţie. FOTO Reuters

Parchetul din Napoli a cerut luni trimiterea imediată în justiţie a lui Silvio Berlusconi, suspectându-l pe fostul şef al Guvernului italian de corupţie pentru că a "cumpărat" un senator al opoziţiei, în urmă cu mai mulţi ani, relatează AFP.

În legislaţia italiană, procedura accelerată de judecare imediată poate fi cerută de Ministerul Public atunci când dovada delictului este considerată "evidentă".

UPDATE Tribunalul din Milano a cerut un control medical pentru Silvio Berlusconi, internat în spital
 
Un tribunal din Milano a cerut luni un control medical pentru Silvio Berlusconi, în scopul de a verifica dacă fostul premier nu poate într-adevăr să participe, din motive de sănătate, la procesul Rubygate, în care este acuzat de prostituţie cu minore şi abuz de putere, relatează AFP.
 
Rezultatul acestui control va fi publicat în următoarele ore. Avocaţii săi au solicitat o amânare a audierilor, timp în care Parchetul ar trebui să încheie rechizitoriul şi să dea sentinţa, motivând că Berlusconi trebuie să rămână spitalizat pentru a se însănătoşi.
 
Silvio Berlusconi, în vârstă de 76 de ani, se află într-un spital din Milano (nord), începând de vineri, din cauza unei uveite, inflamaţie a unei părţi a ochiului, devenită, potrivit apărării, deosebit de dureroasă şi jenantă. În plus, el suferă de hipertensiune, potrivit medicilor care îl tratează.
 
Tribunalul a acceptat vineri cererea de amânare a procesului, prezentată de apărarea lui Berlusconi, fixând sfârşitul rechizitoriului pentru ziua de luni.
 
***
 
Un nou episod în care Berlusconi este acuzat de corupţie a izbucnit la începutul acestei luni, când fostul premier a devenit obiectul unei anchete a Parchetului din Napoli. 
 
Investigaţia este legată de numele senatorului Sergio De Gregorio, care a intrat recent în gruparea politică a lui Berlusconi, care a ieşit pe al doilea loc în alegerile parlamentare de luna trecută din Italia. 
 
Fostul premier italian Silvio Berlusconi a fost condamnat pe 7 martie la un an de închisoare în primă instanţă în procesul privind cumpărarea băncii Unipol, în care este acuzat de încălcarea secretului instrucţiei, o decizie la care va face însă apel.
 
Aceasta este prima decizie din cele trei aşteptate în această lună pentru Il Cavaliere, celelalte două referindu-se la procesul în apel pentru fraudă fiscală (Mediaset) şi cel în primă instanţă pentru prostituţie cu minore şi abuz de putere (Rubygate).
 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: