Parchetul European, condus de Laura Codruţa Kovesi, percheziţii în trei state europene, printre care şi România

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Laura Codruta Kovesi FOTO EPA-EFE
Laura Codruta Kovesi FOTO EPA-EFE

Parchetul European, condus de Laura Codruţa Kovesi, a efectuat patru percheziţii în Cehia, Slovacia şi România, într-un dosar de crimă organizată.

Patru arestări şi confiscări în valoare de 23 de milioane de euro a realizat Parchetul European (EPPO), zilele acestea, în Cehia, România, Slovacia.

EPPO a coordonat percheziţii, arestări şi confiscări în valoare de 23 de milioane de euro în Cehia, România şi Slovacia. Patru persoane au fost arestate, sub suspiciunea de constituire de constituire de grup infracţional organizat şi sustragerea de la plata impozitelor.

Conform EPPO, principalii suspecţi au organizat un aşa-numit carusel în materie de TVA, care a implicat circulaţia repetată a monedelor de platină prin intermediul aceloraşi societăţi.

Unele dintre aceste societăţi – aşa-numiţii comercianţi dispăruţi – nu şi-au îndeplinit obligaţiile fiscale şi, prin urmare, au permis unei alte societăţi, cu sediul în Germania – aşa-numitul broker – să solicite restituirea TVA-ului în mod nejustificat.

Prejudiciul realizat în Germania, ca urma acestor activităţi infracţionale, este de cel puţin 23 de milioane de euro. Nucleul activităţii infracţionale a fost localizat în Hamburg, iar spălarea banilor a fost organizată în principal în Cehia şi Slovacia, cu legături importante în România.

Întreaga operaţiune a fost coordonată de la biroul central al EPPO din Luxemburg. Conturile bancare şi activele societăţilor suspecte au fost îngheţate în Slovacia şi Cehia.

Patru suspecţi au fost arestaţi şi toţi vor fi aduşi în scurt timp în faţa unui judecător. Întreaga operaţiune a fost condusă de un procuror european delegat la München (Germania). În România au fost implicate Inspectoratele de Poliţie ale judeţelor Bihor şi Sălaj.

Citeşte şi:

Vastă operaţiune coordonată de Parchetul European în Germania, Italia şi Bulgaria. Prejudiciu de 13 milioane de euro

Comisia Europeană blochează fără explicaţii fondurile anti-fraudă ale Parchetului European condus de Laura Codruţa Kovesi

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite