Papa Francisc: Terorismul are la bază o economie mondială centrată pe „zeul banului”

Papa
Francisc: Terorismul are la bază o economie mondială centrată pe
„zeul banului”

Papa Francisc FOTO AFP

Suveranul Pontif a declarat  că terorismul mondial îşi găseşte cauzele în disparitatea economică în creştere de pe mapamond, remarcând că o „economie mondială care venerează zeul banului” trimite persoanele private de opţiuni în mrejele prozelitismului, la întoarcerea în Vatican după vizita din Polonia, relatează „The Wall Street Journal”.

Ştiri pe aceeaşi temă

„Terorismul prosperă atunci când nu există o altă opţiune, şi cât timp economia mondială pune în centrul ei zeul banului, şi nu individul. Acesta este un terorism fundamental, împotriva întregii umanităţi” le-a spus Papa Francisc reporterilor, la întoarcerea la Vatican.

„Câţi tineri am lăsat fără idealuri, noi, europenii? Nu au slujbe şi recurg la droguri şi alcool. Iar apoi se duc în alte zone şi se înrolează în grupări fundamentaliste” a adăugat Suveranul Pontif.

Papa a precizat că experienţa sa în dialog intra-religios i-a arătat că „musulmanii caută pace şi comunicare” şi că nici o religie nu-şi poate monopoliza adepţii violenţi.

„Dacă vorbesc despre violenţa islamică, ar trebui să vorbesc şi despre violenţa catolică. Nu toţi musulmanii sunt violenţi, nu toţi catolicii sunt violenţi” a declarat liderul religios, adăugând că „în aproape toate religiile există un grup minor de fundamentalişti”, chiar şi în Biserica Catolică, şi că „cineva poate omorî cu vorba la fel de bine ca şi cu un cuţit”.

Papa Francisc s-a remarcat încă de la începutul activităţii ca Suveran Pontif prin condamnarea vehementă a disparităţii economice mondiale, pe care o consideră ca una dintre principalele cauze ale necazurilor globale. Liderul catolic este şi un susţinător al relocării refugiaţilor veniţi din zone de conflict sau foarte sărace în Europa

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările