Papa Francisc, răcit după ce a binecuvântat credincioşi la Roma: şi-a anulat audienţele

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Papa Francisc a anunţat că îşi anulează şi audienţele de vineri, după ce a contractat o răceală. Papa fusese surprins tuşind în timpul slujbelor anterioare oficiate miercuri în bazilica San Anselmo.

Papa, în vârstă de 83 de ani, a oficiat liturghia ca de obicei, astfel că nu se bănuia cât este de serioasă răceala.

Suveranul nu a mers nici joi la bazilica Sfântul Ioan din Lateran, din Roma, pentru a oficia liturghia penitenţei.

Miercuri şi joi acesta fusese surprins tuşind de mai multe ori. Cu toate acestea, Papa îşi menţine agenda întâlnirilor private, fiind anulate doar audienţele publice.

 „Joi dimineaţă, Sfântul Părinte nu a mers la bazilica Sfântul Ioan din Lateran pentru celebrarea penitenţială cu clerul roman. Din cauza unei uşoare indispoziţii, Suveranul Pontif a preferat să rămână în spaţiile din Casa Sf. Marta. Celelalte angajamente din agenda zilei au decurs cu regularitate”, a transmis Matteo Bruni, directorul Sălii de Presă a Sfântului Scaun.

Imagine indisponibilă

„Indispoziţia“ vine la o zi după ce Papa a sărutat creştetele credincioşilor în Piaţa Sf. Petru din Roma, spunându-le că este solidar cu cei care suferă de coronavirus.

Imagine indisponibilă

Joi, Papa a anulat şi un tur al oraşului în care trebuia să întâlnească mai mulţi preoţi la programul de slujbe.

Papa a suferit o afecţiune respiratorie serioasă când era tânăr, fiindu-i îndepărtată o parte dintr-un plămân iar în plus acesta suferă de sciatică.

Afecţiunea de care suferă papa vine în contextul în care în Italia au fost confirmate 650 de cazuri de coronavirus dintre care 3 în Roma care au fost recuperate. 

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite