Papa Francisc: „Urmăresc cu îngrijorare tensiunile din Ucraina. Cei care îşi urmăresc interesele în detrimentul altora îşi încalcă vocaţia de oameni”

Papa Francisc: „Urmăresc cu îngrijorare tensiunile din Ucraina. Cei care îşi urmăresc interesele în detrimentul altora îşi încalcă vocaţia de oameni”

FOTO Filippo MONTEFORTE / AFP

Papa Francisc a declarat că e îngrijorat de tensiunile de la graniţa Ucrainei şi a făcut duminică un apel la organizarea unei zile internaţionale de „rugăciune pentru pace” pe 26 ianuarie, pentru a opri agravarea crizei.

Ştiri pe aceeaşi temă

El avertizează că tensiunile ameninţă securitatea Europei şi riscă să aibă consecinţe grave.

Suveranul Pontif a făcut apel la dialog pentru dezamorsarea crizei în timpul discursului său săptămânal şi binecuvântării către pelerinii şi turiştii din Piaţa Sfântul Petru de la Vatican.

„Urmăresc cu îngrijorare tensiunile tot mai mari care riscă să afecteze din nou pacea din Ucraina şi să pună sub semnul întrebării securitatea Europei, cu urmări şi mai mari.

„Cei care îşi urmăresc interesele în detrimentul altora îşi încalcă vocaţia de oameni, deoarece toţi suntem creaţi ca fraţi. (…) Din acest motiv şi cu îngrijorare, date fiind tensiunile actuale, propun ca miercuri, 26 ianuarie, să fie o zi de rugăciune pentru pace”, a spus Suveranul Pontif fără a da mai multe detalii, scrie Agerpres.

Înalţi diplomaţi americani şi ruşi nu au reuşit vineri să facă un progres major în discuţiile pentru a rezolva criza din Ucraina, deşi au convenit să continue să discute.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările