Papa Francisc va avea o întâlnire cu Viktor Orban

Papa Francisc va avea o
întâlnire cu Viktor Orban

Papa Francisc FOTO EPA-EFE

Vaticanul a confirmat miercuri că Papa Francisc se va întâlni cu premierul ungar Viktor Orban. Întrevederea va avea loc pe 12 septembrie, la Budapesta, înainte de vizita suveranului pontif în Slovacia.

Ştiri pe aceeaşi temă

Papa Francisc se va afla pe 12 septembrie la Budapesta pentru o vizită de câteva ore. El va sosi în capitala ţării vecine la ora locală 07.45 şi va pleca în aceeaşi zi la ora 14.40.

La Budapesta, liderul Bisericii Catolice se va întâlni cu premierul Viktor Oran şi preşedintele Janos Ader la Muzeul de Artă. Apoi va ţine o slujbă în Piaţa Eroilor.

După vizita în Ungaria, Suveranul Pontif va pleca în Slovacia, unde se va afla în vizită până în 15 septembrie.

Viktor Orban se prezintă drept suveranist şi unul dintre ultimii apărători ai creştinismului european şi se dedă unei „bătălii a valorilor”. Premierul ungar s-a confruntat în mod regulat cu UE şi cu ONG-urile în legătură cu politica sa împotriva refugiaţilor.

La rândul său, Papa Francisc a criticat în repetate rânduri „populismul” şi „suveranismul”, catalogându-le drept „atitudini izolaţioniste” care duc la  excluderea migranţilor.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările