Papa Francisc a întrebat-o pe Melania Trump: „Ce-i dai să mănânce? Ruladă?“ VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Melania Trump, primită la Vatican de Suveranul Pontif Foto: EPA
Melania Trump, primită la Vatican de Suveranul Pontif Foto: EPA

Liderul Casei Albe, Donald Trump, şi prima-doamnă a SUA, Melania Trump, au fost primiţi, miercuri, la Vatican de Papa Francisc, în cadrul primului turneu extern al preşedintelui american de la preluarea mandatului.

Înainte de a-l primi pe Donald Trump în audienţă, Suveranul Pontif a schimbat câteva cuvinte cu Melania Trump, îmbrăcată sobru, în negru, şi cu capul acoperit, reuşind să-i aducă zâmbetul pe buze.

„Ce-i dai să mănânce? Potica? (ruladă cu nucă specifică bucătăriei slovene, n.red.)“, a întrebat-o Papa pe prima doamnă a SUA, care este originară din Slovenia. 

Surprinsă, Melania Trump a zâmbit şi a răspuns întrebând „Pizza?“.

În faţa acestei reacţii, Papa Francisc a zâmbit.

Totodată, Suveranul Pontif a binecuvântat un obiect pe care soţia preşedintelui american îl ţinea în mână. 

La scurt timp, Donald Trump a fost primit de către Suveranul Pontif în audienţa privată, care a durat în jur de o jumătate de o oră şi în cadrul căreia cei doi au discutat despre bunele relaţii dintre SUA şi Sfântul Scaun şi despre „angajamentul comun în favoarea vieţii, libertăţii religioase şi libertăţii de conştiinţă“, potrivit Radio Vatican.

Totodată, cei doi, care văd diferit chestiuni sensibile precum imigraţia, vânzarea de armament sau pedeapsa cu moartea, au avut „un schimb de puncte de vedere asupra unor teme legate de actualitatea internaţională“. 

Conform unui comunicat al Vaticanului, Donald Trump şi Suveranul Pontif au vorbit despre promovarea păcii „prin intermediul negocierilor politice şi al dialogului interreligios, cu accent deosebit pe situaţia din Orientul Mijlociu şi protejarea comunităţilor creştine“.

Cei doi lideri au făcut şi tradiţionalul schimb de cadouri. Papa Francisc i-a oferit lui Trump trei documente papale, printre care enciclica Laudato Si privind schimbările climatice, un exemplar din ultimul său mesaj de pace de Anul Nou şi un medalion cu o ramură de măslin. Iar liderul Casei Albe i-a dăruit Papei o colecţie de cinci cărţi scrise de Martin Luther King şi o sculptură de bronz făcută de un artist american.

Din delegaţia americană prezentă la Vatican a făcut parte şi fiica preşedintelui Ivanka Trump. Ea i-a adresat câteva cuvinte Suveranului Pontif, care a ascultat-o fără să-i vorbească.

Melania

 Ivanka Trump (stânga) şi Melania Trump, la Vatican, alături de Papa Francisc (centru) Foto: EPA

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite