Papa Francisc i-a criticat pe cei care merg la slujbe doar pentru imagine şi care se roagă „cu oboseală, ca nişte papagali”

Papa Francisc i-a criticat pe cei care merg la slujbe doar pentru imagine şi care se roagă „cu oboseală, ca nişte papagali”

Foto arhivă

Papa Francisc i-a criticat miercuri cu prilejul Audienţei generale pe care care vin la slujbe doar  "pentru a demonstra că sunt catolici" sau "pentru a expune ultimul model cumpărat" relatează Digi 24, care citează Agerpres.

Ştiri pe aceeaşi temă

În cateheza dedicată rugăciunii în cursul Audienţei generale de miercuri desfăşurată în aula Paul al VI-lea, unde suveranul pontif a stat departe de credincioşi, acesta a denunţat şi "falsele rugăciuni", făcute "doar pentru a fi admiraţi de ceilalţi".
 
"Cel mai prost serviciu care poate fi adus lui Dumnezeu este de a te ruga cu oboseală, ca nişte papagali, ca şi cum ar fi un obicei. Nu. Rugăciunea este centrul vieţii. Dacă există rugăciune, atunci fratele şi sora devin importanţi", a adăugat papa Francisc, potrivit Digi 24.
 
Suveranul pontif a explicat credincioşilor că rugăciunea "nu este un calmant pentru a uşura problemele vieţii", „iar a nu recunoaşte acest lucru este un sacrilegiu, o abominaţie, este cea mai gravă jignire adusă templului şi altarului".
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările