Papa Francisc glumeşte cu preoţii mexicani despre durerea cronică de genunchi: „Am nevoie de puţină tequila pentru piciorul meu”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO: AFP
FOTO: AFP

Papa Francisc a glumit recent cu un grup de preoţi mexicani care l-au întrebat despre durerea lui cronică de genunchi. „Ştii de ce am nevoie pentru piciorul meu? De puţină tequila”, a spus el, făcându-i să râdă pe preoţi, relatează Le Figaro.

Această conversaţie a fost filmată de unul dintre preoţii mexicani în timpul audienţei generale săptămânale a Papei Francisc de miercurea trecută şi a fost postată pe TikTok, devenind virală.

„Papa Francisc, cum mai este genunchiul tău?” întreabă unul dintre preoţi în acest videoclip, potrivit AFP.

„Foarte capricios”, răspunde Suveranul Pontif, evocând durerile care l-au forţat să apară pentru prima dată în public într-un scaun cu rotile la începutul lunii mai şi să amâne o călătorie în Liban.

Preotul mexican îi spune apoi liderului Bisericii Catolice: „Vă mulţumesc pentru zâmbetul dumneavoastră, pentru bucuria de a fi aici în pofida problemelor. Sunteţi un exemplu demn de urmat pentru viitorii preoţi”.

Papa Francisc, în vârstă de 85 de ani, răspunde din vârful papamobilului său: „Ştii de ce am nevoie pentru piciorul meu? De puţină tequila”, şi toată lumea izbucneşte în râs.

„Dacă într-o zi mergem la Sanctae Marthae, îţi aducem o sticlă mică”, îl asigură preoţii, referindu-se la o vizită la locul de reşedinţă al Papei la Vatican.

Nu este prima dată când Suveranul Pontif glumeşte şi îşi etalează buna dispoziţie în faţa oamenilor care îl salută în timpul audienţei generale. De asemenea, Papa Francisc oferă des comentarii ironice referitoare la durerea de la genunchiul drept pe care o suferă de luni de zile.

La începutul lunii mai a primit o infiltraţie pentru a reduce durerea. În ianuarie, el le-a explicat credincioşilor problemele sale de sănătate în timpul unei audienţe generale, afirmând că este „ceva temporar.

„Se spune că li se întâmplă doar bătrânilor, şi nu ştiu de ce mi s-a întâmplat mie...”, a conchis el zâmbind, în aplauzele publicului.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite