Papa Francisc dezvăluie că, după operaţia la colon, au existat discuţii privind alegerea succesorului său: „Sunt încă în viaţă. Deşi unii oameni m-au vrut mort“

Papa Francisc dezvăluie că, după operaţia la colon, au existat discuţii privind alegerea succesorului său: „Sunt încă în viaţă. Deşi unii oameni m-au vrut mort“

FOTO: EPA-EFE

Papa Francisc, aflat luna aceasta la o întâlnire cu membrii iezuiţilor, în Slovacia a glumit şi a spus că unii oameni din Biserică sperau că nu va supravieţui operaţiei sale recente de colon şi au existat întâlniri între prelaţi pentru a alege alt papă.

Ştiri pe aceeaşi temă

„Sunt încă în viaţă. Deşi unii oameni m-au vrut mort", i-a răspuns Papa Francisc unuia din iezuiţi, transmite observatornews.ro. 

„Ştiu că au existat chiar întâlniri între prelaţi care au crezut că Papa se află într-o stare mai gravă decât se spunea. Pregăteau conclavul (pentru a alege un nou papa). Mulţumesc lui Dumnezeu, sunt bine", a adăugat el.

Papa Francisc, care a fost ales pontif în 2013, a fost operat de colon pe 4 iulie şi a petrecut 11 zile în spital. De atunci şi-a reluat programul complet de lucru. Abordând unele dintre provocările cu care se confruntă Biserica, acesta a vizat tradiţionaliştii, spunând că „întoarcerea înapoi nu este calea cea bună” şi că este important să mergem mai departe.

În ultimii ani, Papa a fost în centrul criticilor unui număr mic, dar puternic, de conservatori americani, nemulţumiţi de poziţiile sale asupra diferitelor probleme teologice, precum şi a problemelor sociale, de la imigraţie la schimbările climatice.

El a avertizat împotriva „rigidităţii” clericale şi a spus că Dumnezeu vrea ca societatea să fie liberă. Biserica Catolică învaţă că tendinţele homosexuale nu sunt păcătoase, dar faptele homosexuale sunt, dar Francisc a fost mai conciliant faţă de homosexuali decât poate orice alt papă.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările