Papa Francisc: „Cine sunt eu să judec homosexualii?”. Suveranul Pontif susţine că aceştia trebuie integraţi în societate

Papa Francisc: „Cine sunt eu să judec homosexualii?”. Suveranul Pontif susţine că aceştia trebuie integraţi în societate

Papa Francisc, în timpul vizitei sale în Brazilia FOTO Reuters

La întoarcerea din Brazilia, unde a participat la Zilele Mondiale ale Tineretului, o sărbătoare bienală care adună milioane de tineri din întreaga lume, Papa Francisc a susţinut că homosexualii nu trebuie judecaţi sau marginalizaţi.

Ştiri pe aceeaşi temă

Discutând cu reporterii în timpul zborului de întoarcere, Papa a spus: „Dacă un om e homosexual, îl vrea pe Dumnezeu în viaţa lui şi are bună voinţă, cine sunt eu să-l judec?”.

De asemenea, Suveranul Pontif a făcut referire la învăţămintele Bisericii Romano-Catolice, care spuns că, deşi actele homosexuale sunt păcătoase, orientarea gay nu e, transmite BBC în edţia online.

Remarcile făcute de Papă pe tema homosexualităţii sunt mult mai împăciuitoare decât cele făcute de predecesorul său, Papa emerit Benedict.

La cinci luni după ce a preluat Sfântul Scaun, Papa Francisc a susţinut că homosexualii ar trebui acceptaţi de societate. „Catehismul Bisericii Catolice explică asta foarte bine”, a spus pontiful. „(Catehismul) spune că nu trebuie marginalizaţi din acest motiv (n.r. - al orientării sexuale), ci trebuie integraţi în societate”.

Pe de altă parte, Papa a condamnat lobby-ul gay, despre prezenţa căruia în Biserica Catolică s-a tot vorbit în ultimele luni. „Problema nu e orientarea (n.r. - homosexuală) (...) Suntem fraţi. Problema e lobbyul acestei orientări sau lobbyurile politice, masonice. Aceasta este cea mai gravă problemă”, a mai declarat Papa.

În discuţiile sale cu reporterii, Papa a atins şi subiectul femeilor preoţi. Amintind că poziţia Bisericii pe această temă a fost foarte clară - un răspuns negativ vehement-, Papa a spus că rolul femeii în sânul comunităţii religioase nu ar trebui limitat. „Nu putem limita rolul femeii în sânul Bisericii la simpli copii de altar, trebuie să fie mai mult”, a mai declarat Papa.


Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările