Papa Francisc a cerut „iertare“ pentru abuzurile preoţilor pedofili

Papa Francisc a cerut „iertare“ pentru abuzurile preoţilor pedofili

Papa Francisc

Papa Francisc a cerut "iertare", vineri, în numele Bisericii Catolice, pentru "traumele" provocate de preoţii pedofili, anunţă Vaticanul, citat de AFP.

Ştiri pe aceeaşi temă

"Mă simt obligat să asum tot răul provocat de unii preoţi, un număr mic în comparaţie cu numărul total al preoţilor, şi să cer personal iertare pentru traumele pe care le-au provocat prin abuzarea sexuală a copiilor", a declarat Papa Francisc la Biroul Catolic Internaţional al Copiilor (BICE), la Vatican.

Predecesorul său, Papa Benedict al XVI-lea, a prezentat deja scuze pentru aceste abuzuri, dar gestul este o premieră pentru Papa Francisc.

"Biserica este conştientă de acest rău. Nu vrem să dăm înapoi din faţa acestei probleme şi a sancţiunilor care trebuie avute în vedere. Eu cred că sancţiunile trebuie să fie foarte severe! Nu este de glumit cu copiii!", a insistat Suveranul Pontif.

Vaticanul a fost criticat în ianuarie de Comitetul ONU pentru Drepturile Copiilor pentru că ar continua să protejeze preoţii vinovaţi de acte de pedofilie.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: