Papa Francisc a adus un omagiu efortului medicilor indieni

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Suveranul pontif a avut un omagiu şi pentru preoţi, oamenilor bisericii care şi-au pierdut viaţa infectaţi cu COVID-19.   FOTO EPA
Suveranul pontif a avut un omagiu şi pentru preoţi, oamenilor bisericii care şi-au pierdut viaţa infectaţi cu COVID-19.   FOTO EPA

Papa Francisc şi-a exprimat joi "solidaritatea" cu toţi indienii care se confruntă cu o epidemie devastatoare de coronavirus, salutând "munca fără odihnă" a medicilor şi personalului medical din ţară, scrie AFP.

Într-o scrisoare trimisă joi Confederaţiei episcopale indiene, Papa a subliniat "solidaritatea din inimă şi apropierea sa spirituală cu toţi indienii".

 "Gândurile mele sunt înainte de toate alături de toţi bolnavii şi familiile lor, de cei care îi îngrijesc şi în special de cei care sunt în doliu pentru cei dragi", a scris Papa Francisc.

"Mă gândesc de asemenea la numeroşii medici, infirmieri, muncitori din spitale, ambulanţieri şi cei care lucrează fără odihnă pentru a răspunde nevoilor urgente ale fraţilor şi surorilor lor", a adăugat el, încurajându-i pentru "perseverenţă, forţă şi pace". 

Suveranul pontif a avut un omagiu şi pentru preoţi, oamenilor bisericii care şi-au pierdut viaţa infectaţi cu COVID-19. 

India a anunţat joi un record de aproape 4.000 de decese din cauza COVID-19 şi 412.000 de noi contaminări în 24 de ore, în timp ce autorităţile previn că ţara trebuie să se pregătească să înfunte un "noi valuri".

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite