Panică la un spital din Marea Britanie după ce un bărbat a venit la urgenţe cu un proiectil blocat în rect

Panică la un spital din Marea Britanie după ce un bărbat a venit la urgenţe cu un proiectil blocat în rect

FOTO The Sun

Experţii în detonarea bombelor au fost alertaţi miercuri, 1 decembrie, după ce un bărbat s-a prezentat la secţia de primiri urgenţe a spitalului Gloucestershire, Marea Britanie, cu un proiectil de artilerie din Al Doilea Război Mondial blocat în rect, relatează The Sun.

Ştiri pe aceeaşi temă

Pacientul le-a spus medicilor că „a alunecat şi a căzut” pe un proiectil de 17 cm, care făcea parte din colecţia sa de obiecte militare. Mai târziu, obiectul a fost identificat ca fiind un obuz de 57 mm din Al Doilea Război Mondial, care era de obicei tras cu tunuri antitanc. 

„A spus că l-a pus pe podea, apoi a alunecat şi a căzut pe el”, a precizat o sursă pentru The Sun. 
 

Angajaţii spitalului au chemat imediat specialiştii, alertaţi de faptul că obuzul ar fi putut să explodeze, însă au reuşit să înlăture obiectul chiar înainte ca aceştia să ajungă.

Ulterior, autorităţile au transmis că nu a existat de fapt niciun pericol pentru public.

„Ca şi în cazul oricărui incident care implică muniţii, au fost respectate protocoalele de siguranţă pentru a ne asigura că nu există niciun risc pentru pacienţi, personal sau vizitatori”, a transmis purtătorul de cuvânt al spitalului, citat de The Scotsman.

În prezent, pacientul a fost externat din spital, urmând să se recupereze acasă. 

 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările