Panică bancară în Letonia: letonii îşi retrag masiv banii din bănci

Panică bancară în Letonia: letonii îşi retrag masiv banii din bănci

Banca letonă  ABLV

Mai mult de 300 de milioane de euro au fost scoaşi din băncile letone de către clienţi săptămâna trecută, potrivit  Comisiei pentru pieţe financiare şi de capital din Letonia, care leagă această dinamică de interdicţia impusă nerezidenţilor pentru tranzacţii în dolari.

Ştiri pe aceeaşi temă

Săptămâna trecută, deponenţii băncilor din Letonia au retras 365 de milioane de euro, spune Comisia pentru pieţe şi capital (FKTK) din Letonia.
 
"Bancile letone detin depozite de 18,37 miliarde de euro, ceea ce reprezintăa cel mai mic nivel din ultimii cinci ani. Săptămâna trecută, deponenţii au retras 365 de milioane de euro ", a anunţat FKTK.
 
Comisia anticipase această retragere după interzicerea tranzacţiilor în dolari pentru nerezidenţii ţării impuse de unele bănci.
 
Începând cu 13 februarie, după ce Statele Unite au impus măsuri împotriva băncii letone ABLV Banca pentru încălcări ale regimului de sancţiuni împotriva Coreei de Nord pentru spălare de bani, nivelul depozitelor în Letonia a scăzut cu 2,15 miliarde de euro, sau 10,5%. Banca ABLV va fi închisă după acest scandal de spălare de bani.
 
De asemenea, FKTK intenţionează să reducă ponderea depozitelor nerezidenţilor de la 35% în prezent, la 5%.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările