Pandemia COVID-19. Sicilia este luată cu asalt, în pofida restricţiilor de circulaţie. Preşedintele regiunii: „Nu suntem carne de măcel!”

Pandemia COVID-19. Sicilia este luată cu asalt, în pofida restricţiilor de circulaţie. Preşedintele regiunii: „Nu suntem carne de măcel!”

Maşini încercând să intre în Sicilia FOTO EPA-EFE

Autorităţile din Sicilia se declară îngrijorate de un exod din nordul spre sudul Italiei care riscă să ducă la răspândirea pandemiei de coronavirus pe insula din Marea Mediterană.

Ştiri pe aceeaşi temă

„Îmi semnalează acum că, la Messina, multe persoane neautorizate debarcă din Calabria. Nu este posibil şi nu accept să se întâmple acest lucru. Noi sicilienii nu suntem carne de măcel!”, a scris în noaptea de duminică spre luni pe Facebook preşedintele Siciliei, Nello Musumeci.

„S-a întâmplat din nou, pentru a treia oară: un nou val de sicilieni se întoarce din nord, în pofida faptului că insula este oficial blindată, cu zboruri, trenuri şi chiar feriboturi reduse la minimul indispensabil”, scrie cotidianul italian „La Stampa”.

Cozile la debarcaderul feriboturilor firmei Caronte&Tourist de la Villa San Giovanni, în Calabria, au început de duminică după-amiază şi s-au extins pe măsura trecerii orelor.

În faţa acestei situaţii, preşedintele Siciliei a cerut intervenţia prefectului din Messina, cu precizarea că, „prin prisma prevederilor naţionale, pot trece doar navetiştii din serviciul public, precum angajaţii sanitari, forţele armate şi poliţia”.

Italienii traversează dintr-o regiune în alta pentru a se întoarce în locurile natale, în ciuda ordinului guvernamental care împiedică acest lucru.

„Vorbim despre cifre importante”, spune secretarul general al sindicatului Orsa, Mariano Massaro. „Sute de maşini care se îndreaptă spre Sicilia şi care, în conformitate cu numeroasele decrete date de Guvernul central şi cu ordonanţele preşedintelui regiunii, ar trebui să fie blocate din abundenţă. Numai sicilienii stau blocaţi în casă, în rest au sosit peste 40.000 de călători din diverse motive”, continuă el.

Sicilia este relativ ferită de noul coronavirus, dar numărul de cazuri de contaminare este în creştere şi situaţia se poate agrava oricând.

Sicilia avea duminică 630 de cazuri de infestare cu SARS-CoV-2, dintre care 8 fatale.

„«Vina», în mare parte, aparţine întoarcerilor nedeclarate ale turiştilor şi migraţilor din nord, dar şi a două focare care au avut loc într-un centru neurologic şi într-un azil de bătrâni”, notează „La Stampa”.

Italia este cea mai afectată ţară din Europa de noul coronavirus, înregistrând până acum 63.927 de cazuri, dintre care 6.077 fatale.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările