Pandemia COVID-19. Preşedintele sârb Aleksandar Vucici atacă UE şi laudă China

Pandemia COVID-19. Preşedintele sârb Aleksandar Vucici atacă UE şi laudă China

Aleksandar Vucici FOTO EPA-EFE

În plină criză sanitară din cauza coronavirusului SARS-CoV-2, preşedintele sârb Aleksandar Vucici denunţă o lipsă de solidaritate din partea Uniunii Europene (UE) şi îşi îndreaptă speranţele spre China.

Ştiri pe aceeaşi temă

Preşedinte al unei ţări care aspiră să facă parte într-o bună zi din UE, Vucici acuză acest bloc de lipsă de solidaritate.

„Este doar o poveste frumoasă spusă pe hârtie. Solidaritatea europeană nu există”, a declarat preşedintele sârb, care a decretat starea de urgenţă din cauza pandemiei Covid-19.

Potrivit Mediafax, Vucici a spus aceste cuvinte după ce a cerut ajutor din partea UE pentru combaterea Covid-19.

În schimb, liderul ţării vecine are aşeptări mari de la China.

„Sunt singurii care ne pot ajuta şi de la care avem speranţe”, susţine el, preluat pe larg de presa aflată în slujba regimului comunist de la Beijing.

Deşi îşi doreşte să adere la UE până în 2025, Belgradul nu se fereşte să facă declaraţii anti-UE şi să se apropie de ţări conduse în mod autoritar sau dictatorial, cum sunt Rusia şi China.

Pentru a contracara Covid-19, Serbia a decis să închidă frontierele, şcolile şi să suspende manifestaţiile şi evenimentele publice şi sportive.

Serbia a înregistrat până acum 65 de cazuri de infectare cu SARS-CoV-2, doar unul dintre ele fiind considerat vindecat.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările