Pandemia de COVID-19. Premierul Boris Johnson avertizează că ar putea urma „o iarnă grea”

Pandemia de COVID-19. Premierul Boris Johnson avertizează că ar putea urma „o iarnă grea”

Premierul britanic Boris Johnson

Premierul Boris Johnson, citat de ”The Independent”, avertizează că „ar putea urma o iarnă grea”, referindu-se la ameninţarea reprezentată de tulpina Delta.

Ştiri pe aceeaşi temă

Avertismentul premierului vine după ce Marea Britanie a înregistrat o creştere cu 37% a numărului de cazuri zilnice de Covid faţă de săptămâna trecută: peste 10.000 de noi infecţii au fost raportate luni. 
 
Varianta indiană a coronavirsului (varianta Delta) este responsabilă pentru circa 20% dintre noile cazuri de COVID-19 detectate în ultima săptămână în Irlanda, o creştere considerată îngrijorătoare de principalul responsabil sanitar din această ţară vecină cu Marea Britanie, unde varianta Delta provoacă 99% din noile cazuri de COVID-19.
 
În Germania deocamdată numai circa 6% din cazurile de COVID-19 sunt cu varianta Delta, dar directorul Institutului german de boli infecţioase Robert Koch, Lothar Wieler, a declarat vineri că ''întrebarea nu este „dacă“, ci „când“ ea va deveni dominantă de asemenea în această ţară, lucru care în opinia lui s-ar putea întâmpla până la toamnă. 
 
Varianta mai contagioasă Delta a Covid-19 este cea mai rapidă şi mai puternică de până acum a coronavirusului şi va ”ataca” persoanele cele mai vulnerabile, mai ales în locurile cu rate scăzute de vaccinare, au avertizat luni oficiali ai Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS), transmite CNBC. Recent, Delta a devenit varianta dominantă în Marea Britanie, depăşind varianta sa nativă Alfa, care a fost detectată pentru prima dată în ţară toamna trecută. 
 
Varianta Delta reprezintă acum mai mult de 60% din cazurile noi din Marea Britanie. Oficialii OMS au spus că au existat rapoarte conform cărora varianta Delta provoacă şi simptome mai severe, dar că sunt necesare mai multe cercetări pentru a confirma aceste concluzii. Cu toate acestea, există semne că tulpina Delta ar putea provoca simptome diferite faţă de alte variante.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările