Pandemia Covid 19. Marea Britanie mobilizează 20.000 de militari în lupta împotriva noului coronavirus

Pandemia Covid 19. Marea Britanie mobilizează 20.000 de militari în lupta împotriva noului coronavirus

Militarii îi vor putea ajuta pe poliţişti

Marea Britanie mobilizează 20.000 de militari în cadrul luptei împotriva epidemiei noului coronavirus, a anunţat joi Ministerul britanic al Apărării, relatează Reuters. Este vorba despre o dublare a trupelor deja plasate în stare de alertă în ţară, care a anunţat 2.626 de contaminări confirmate şi 104 morţi.

Ştiri pe aceeaşi temă

 
Britanicii se pregătesc de o izolare a Londrei, unde staţiile de metrou urmau să fie plasate în carantină şi să rămână închise până la noi ordine.
 
Premierul britanic Boris Johnson, care a dispus închiderea şcolilor în ţară, le-a cerut miniştrilor să-i prezinte un plan de izolare a capitalei - care urmează să antreneze închiderea întreprinderilor, o reducere a circulaţiei mijloacelor de transport în comun, restricţionarea adunărilor şi un control mai strict al deplasărilor.
 
Totuşi,  purtătorul de cuvânt al premierului Boris Johnson a declarat, joi, că guvernul britanic nu intenţionează să introducă restricţii de călătorie pentru Londra sau să închidă sistemul de transport din capitală.
 
"Sunt zero perspective pentru introducerea vreunei restricţii asupra călătoriilor spre şi dinspre Londra", a precizat purtătorul de cuvânt.
 
El a mai spus că poliţia este cea care se va ocupa în continuare de sarcina menţinerii legii şi ordinii şi că nu există nicio intenţie de a folosi armata în acest scop.
 
Marea Britanie a decis în cele din urmă miercuri să închidă la rândul său şcolile la sfârşitul acestei săptămâni şi până la noi ordine în contextul răspândirii tot mai rapide a noului coronavirus, care a făcut peste 100 de morţi pe teritoriul său, potrivit AFP.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: