Pandemia Covid-19. O jurnalistă din Serbia, reţinută după ce a scris despre lipsa de echipamente de protecţie din spitale

Pandemia Covid-19. O jurnalistă din Serbia, reţinută după ce a scris despre lipsa de echipamente de protecţie din spitale

Jurnalista Ala Lalici

Poliţia sârbă a reţinut o jurnalistă care a scris un articol critic despre modul în care este gestionată pandemia de coronavirus în Serbia, a informat joi avocatul său, informează dpa.

Jurnalista Ana Lalici de la site-ul de ştiri Nova.rs a fost reţinută pentru 48 de ore pentru că ar fi difuzat informaţii false şi ar fi cauzat panică, a spus avocatul Srdjan Kovacevici.
 
În articolul publicat miercuri de Nova se menţionează că personalul de la spitalul din Novi Sad lucrează fără echipament de protecţie adecvat. În articol se spune, de asemenea, că mai multe asistente medicale ar putea fi infectate şi că spitalul duce lipsă de medicamente.
 
Articolul, intitulat "Centrul medical din Vojvodina, în pragul colapsului" citează un medic, însă fără a-i da numele.
 
Spitalul a răspuns repede negând informaţiile publicate şi reclamând-o pe Lalici la poliţie. Jurnalista a fost reţinută miercuri noaptea, iar prelungirea arestului a fost cerută oficial pe motiv că ea ar putea repeta fapta, a spus Kovacevici.
   
Tot joi, premierul sârb Ana Brnabici a declarat că executivul va abroga decretul din 28 martie, conform căruia informaţiile despre epidemie trebuie să vină doar de la celula naţională de gestionare a crizei.
 
Ana Brnabici a spus că decretul avea menirea de a-i "proteja pe cetăţeni în faţa informaţiei neverificate", dar a recunoscut că "ar putea genera dubii cu privire la obiectivul său".
 
Celula de criză susţine conferinţe de presă zilnice la orele 15:00 şi anunţă evoluţii şi planuri. De obicei, Brnabic şi preşedintele Aleksandar Vucici fac anunţurile importante, cum ar fi măsurile pentru prelungirea carantinei, în conferinţe de presă separate. 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: