Pandemia de COVID-19. Grecia ia măsuri pentru a evita catastrofa: măsuri anti-deplasări şi anti-divertisment

Pandemia de COVID-19. Grecia ia măsuri pentru a evita catastrofa: măsuri anti-deplasări şi anti-divertisment

Kyriakos Mitsotakis FOTO EPA-EFE

Guvernul grec a decis să extindă interdicţia de circulaţie nocturnă pentru întreg teritoriul ţării şi să închidă pentru o lună barurile şi restaurantele în zonele cele mai aglomerate în scopul de a stopa propagarea noului coronavirus.

Ştiri pe aceeaşi temă

Cu toate că Grecia rămâne una dintre cele mai puţin afectate ţări de noul coronavirus din Europa, autorităţile locale vor să se asigure că nu vor ajunge în scenariul roşu.

Prin urmare, Guvernul a decis să extindă interdicţia de circulaţie nocturnă pentru întreg teritoriul ţării şi să închidă pentru o lună barurile şi restaurantele în zonele cele mai aglomerate. Un anunţ în acest sens a fost făcut sâmbătă de premierul Kyriakos Mitsotakis.

Astfel, restaurantele, barurile, cafenelele, cinematografele, muzeele şi sălile de sport îşi vor închide uşile începând de marţi, 3 noiembrie, pentru o perioadă de o lună mai ales în nordul Greciei şi în regiunea Attica, unde se situează Atena.

În ceea ce priveşte interdicţia de circulaţie nocturnă, aceasta va fi în vigoare de la miezul nopţii până la cinci dimineaţa în întreaga ţară.

„Aceste noi măsuri vizează două surse de contaminare care s-au adeverit: divertismentul şi deplasările”, a explicat Mitsotakis.

Spre deosebire de alte ţări, Grecia este relativ ferită de noul coronavirus, înregistrând până acum 37.196 de cazuri de contaminare, dintre care 620 fatale.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările