Pandemia de COVID-19. Franţa relaxează parţial restricţiile

Pandemia de COVID-19. Franţa relaxează parţial restricţiile

FOTO EPA-EFE

Franţa a relaxat sâmbătă o parte din restricţiile impuse pentru combaterea celui de-al doilea val de răspândire a noului coronavirus, autorizând redeschiderea magazinelor de produse neesenţiale şi permiţând ieşirile din case până la trei ore în scop recreativ.

Ştiri pe aceeaşi temă

Această relaxare survine după aproape o lună de carantină strictă, care a contribuit semnificativ la scăderea numărului de contaminări zilnice, la 12.450 vineri de la peste 60.000 la începutul lui noiembrie, informează DPA, potrivit Agerpres.

Timp de mai multe săptămâni, întreprinzătorii francezi din domeniul comerţului au făcut presiuni pentru redeschiderea tuturor magazinelor.

Francezii vor putea ieşi de-acum până la o distanţă de până la 20 de kilometri de locuinţe, timp de până la trei ore pe zi, pentru exerciţii fizice sau plimbări. Conform măsurilor introduse la începutul lui noiembrie, ei puteau ieşi din casă doar pentru o oră şi doar până la cel mult un kilometru.

Restaurantele, barurile şi sălile de evenimente rămân deocamdată închise.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările