Pandemia COVID-19. Evenimentul religios considerat drept o „bombă atomică” pentru Franţa

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un eveniment religios desfăşurat în a doua parte a lunii februarie este considerat drept „bomba atomică” a Franţei în cazul noului coronavirus.

Într-un reportaj, Radio France revine asupra evenimentului religios desfăşurat în perioada 17-21 februarie, sub denumirea „Săptămâna postului”, la Biserica Uşii Deschise Creştine din Mulhouse, un oraş din nord-estul Franţei.

Potrivit ultimului calcul al autorităţilor sanitare din departamentul Haut-Rhin, peste o mie de persoane s-au infectat cu noul coronavirus în cadrul acestui eveniment religios, iar acestea l-au transmis în întreaga Franţă.

„Un fel de bombă atomică”, apreciază autoritatea locală de sănătate.

În acele zile, Franţa ţinea sub control situaţia legată de coronavirus. Cazurile s-au înmulţit imediat, doar o infirmieră din Strasbourg fidelă a acestei biserici răspândindu-l la alte 250 de persoane.

Franţa a înregistrat până acum 40.174 de cazuri de contaminare cu coronavirusul SARS-CoV-2, dintre care 2.606 fatale. Şaptesprezece dintre persoanele decedate de noul coronavirus în Franţa au participat la evenimentul religios din Mulhouse.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite