Pandemia COVID-19. Comisia Europeană, favorabilă unui „certificat de vaccinare european”

Pandemia COVID-19. Comisia Europeană, favorabilă unui „certificat de vaccinare european”

Ursula von der Leyan aduc#nd un omagiu victimelor Covid-19 din Spania

Comisia Europeană se pronunţă în favoarea ideei unui certificat de vaccinare împotriva covid-19 - un proiect al premierului grec Kyriakos Mitsotakis care vrea să relanseze turismul elen - care să fie ”recunoscut reciproc”, anunţă preşedinta CE, Ursula von der Leyen, într-un interviu acordat mai multor publicaţii portugheze, înaintea unei vizite la Lisabona, vineri, relatează AFP.

Ştiri pe aceeaşi temă

 ”Este un imperativ medical să avem o certificare a vaccinării. Din acest motiv mă bucur de iniţiativa premierului grec (Kyriakos Mitsotakis) cu privire la un certificat de vaccinare recunoscut reciproc”, a declarat ea.
 
”Dacă asta dă prioritate sau acces anumitor bunuri, este o decizie politică şi juridică ce trebuie să fie discutată la nivel european”, a adăugat ea, în contextul în care Cei 27 se întrunesc joia viitoare într-un nou summit pe tema cooperării lor în criza sanitară.
 
Şeful Guvernului elen a îndemnat marţi Uniunea Europeană (UE) să adopte un certificat ”standardizat” de vaccinare, pentru a da un impuls industriei turismului, pus la pământ de pandemia covid-19.
 
”Este urgent să se elaboreze un acord comun cu privire la crearea unui certificat de vaccinare care să fie acceptat de către toate statele membre” UE, îndemna Kyriakos Mitsotakis, subliniind că ”un certificat standardizat va fi proba faptului că o perosană a fost vaccinată cu succes”.
 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările