Pamflet. Cum va arăta harta Europei în 2022

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cum va arăta Europa în anul 2022 în viziunea artistului grafic Yanko Tsvetkov
Cum va arăta Europa în anul 2022 în viziunea artistului grafic Yanko Tsvetkov

Artistul grafic Yanko Tsvetkov a realizat o nouă hartă a Europei, şi de aceată dată cu un puternic mesaj socio-politic, ironizând atitudini politice şi profitând de puternicul curent anti-sistem din UE. Astfel, în mai puţin de 10 ani, Tsvetkov crede că Germania va anexa Franţa, Austria şi nordul Italiei, iar noul stat se va numi Merkelreich, iar UE aşa cum o ştim astăzi va fi împinsă către est, cuprinzând Ucraina şi Republica Moldova.

„Anul este 2022 şi germanii domină Europa de Vest (din nou). Franţa, Belgia, Austria şi cea mai mare parte a Italiei se află sub dominaţie germană. Însă, de această dată, nu armata germană a fost cea care a cucerit tot de la Varşovia la Marsilia. La dracu`, de această dată chiar francezii i-au invitat pe nemţi să le conducă ţara. De ce Politica economică germană. Germania se pricepe”, îşi începe artistul grafic prezentarea noii hărţi publicate în cadrul unui amplu proiect de „cartografiere” a prejudecăţilor şi a stereotipiilor din Europa. 

„Sub cancelarul Angela Merkel, industria germană a prosperat (evident) şi a propulsat statele cunoscute anterior drept Franţa, Belgia, Polonia şi Italia către noi culmi. Austeritatea funcţionează. Şi toată lumea o iubeşte. Nu mai există sistemul lax de ajutoare sociale din Franţa şi transport în comun ieftin. Autostrăzile nemţeşti şi compania feroviară germană duc oamenii de la Dresden la Lyon mai eficient ca oricând. Nu mai există clasicii italieni. Toţi escrocii italieni au fost trimişi în Brooklyn (inclusiv Berlusconi)”, continuă artistul bulgar. 

Pornit în ianuarie 2009, proiectul „Cartografierea Stereotipurilor” a devenit la scurt timp viral pe internet. În timp, acesta a ajuns să conţină peste 40 de hărţi în care state sau regiuni geografice sunt indicate prin termenul cel mai asociat de alte popoare cu privire la zona respectivă. 

„Cartografierea Stereotipurilor este o caricatură care ridiculizează cele mai rele excese de bigotism şi de mentalitate încuiată”, după cum spune Tsvetkov. 

europa 2022 Yanko Tsvetkov
Europa



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite