Palate ale romilor  construite cu bani provenind din furtul de cabluri din reţeaua feroviară belgiană

Palate ale romilor  construite cu bani provenind din furtul de cabluri din reţeaua feroviară belgiană

Palate ale romilor din Huedin

Un magistrat de la Parchetul din Charleroi a afirmat, în timpul unei audieri, că banii proveniţi din furtul de cabluri din reţeau feroviară belgiană servesc la construirea unor palate în România, relatează site-ul de ştiri belgian Lavenir.net.

Ştiri pe aceeaşi temă

Potrivit Parchetului din Charleroi, banii proveniţi din furtul de cabluri din reţeaua feroviară belgiană servesc la construirea unor case somptuoase în România.

Un magistrat de la Parchetul din Charleroi, Philippe Dujardin, care cunoaşte foarte bine problema şi nu ezită să ceară pedepse grele atunci când suspecţii sunt deferiţi Tribunalului Corecţional, a precizat destinaţia banilor şi a făcut portretul clanurilor din estul Europei, în timpul ultimei audieri în cazul unui furt de cabluri.

"Ceea ce interceptăm este doar ceva neînsemnat. În România, cartiere întregi sunt construite cu bani ai Societăţii Naţionale a Căilor Ferate Belgiene (SNCB). Acestea sunt zone scăpate de sub controlul autorităţilor unde s-au instalat liderii unor veritabile grupări mafiote", afirmă magistratul.

Guvernul belgian a luat mai multe măsuri pentru a opri furturile de acest tip.

"În 2009, un ordin ministerial a interzis tranzacţiile în bani lichizi la centrele de colectare a fierului vechi", continuă Dujardin. "O scădere semnificativă a fost înregistrată în lunile următoare, dar, între timp, ordinul a fost retras. A rămas doar cel din 2011 care îi obligă pe cumpărătorii de metale să noteze datele de identitate ale vânzătorului. Dar nu este suficient", a spus el.

Şi asta pentru că întreruperea curentului în reţeaua feroviară a SNCB nu are doar consecinţe financiare, ci prezintă cauza întârzierii navetiştilor sau poate conduce la apariţia unor catastrofe.

"Aceasta poate deregla trecerile la nivel cu calea ferată, macazurile sau mai poate provoca apariţia curenţilor vagabonzi, care pot ajunge până la gări şi să electrocuteze oameni. Chiar şi hoţii îşi riscă viaţa", concluzionează magistratul, care este foarte hotărât să-i urmărească pe hoţii implicaţi în furturi de cabluri.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările